90 de ani de Hennlich!

Pe 9 septembrie 1922 în DUX (pe germană) DUCHCOV (pe cehă) s-a înființat firma H.A. HENNLICH. Interesant este faptul că, nu Hermann A. Hennlich a fost fondatorul și proprietarul firmei, ci soția lui Truda Hennlich, pe numele ei complet Gertrud Johanna Elfriede Hennlich născută Palme.

Mai târziu, în jurul anului 1925, în special datorită competențelor dobândite de Hermann A. Hennlich într-un stagiu de lucru, compania a început sa producă electrozi de sudură. Fiind singura fabrică de acest gen din Cehoslovacia, au primit multe comenzi, atât din țară cât și de peste hotare.

Hermann A. Hennlich a fost nevoit să părăsească Cehoslovacia după al doilea Razboi Mondial, datorită naționalității germane. el s-a stabilit în orașul Schärding am Inn din Austria, unde a început să construiască de la zero o nouă companie H.A. Hennlich. Dezvoltarea a fost ajutată de contactele anterioare din Austria și Germania, compania devenind treptat unul dintre cei mai importanți furnizori de componente pentru industria austriacă. 

Hermann A. Hennlich a decedat la spitalul din Schärding în anul 1978. Fiica sa Edith Zebisch preluând conducerea firmei. 

În anii 1970 firma a fost împărțită și o nouă socitate a fost înființată: Hennlich & Zebisch Ges.m.b.H, specializată pe furnizarea garniturilor. 

În anii 1980 controlul companiei a fost preluat de nepotul fondatorului, Hermann W. Zebisch. 

După schimbările din Europa de Centrală și de Est din 1989, compania s-a mutat înapoi în Cehoslovacia, în 1991 înființându-se o societate secundară Hennlich Industrietechnik, în Litomerice, la 40 de km de Duchcov, orașul unde originala companie H.A Hennlich a luat naștere.

Treptat grupul Hennlich s-a extins și în alte țări din Europa Centrală și de Est.